Blog,  Garentest,  Handwerken

2017, de nabeschouwing.

Dit jaar was voor mij een jaar waarin veel is gebeurd: ik startte met Hollandelijk en begon met bloggen. Ik heb, voor het eerst, gevlogen in een vliegtuig. Ik ben op vakantie geweest aan de andere kant van de wereld, letterlijk want echtgenoot en ik zijn naar Nieuw-Zeeland geweest. Mijn kinderen zijn allebei geslaagd voor hun middelbareschooldiploma, de oudste heeft nu een tussenjaar en de jongste vervolgde zijn middelbare schoolloopbaan door naar het laatste jaar van het vwo door te stromen.

Het was ook het jaar waar we beseften dat er een afscheid aan komt, onze oudste hond is nu 13 jaar en dat is oud voor een chowchow. Haar ouderdom komt met gebreken en met gekkigheid, ze is Chow-Indischdoof. Fiore hoort je niet altijd, dat weet ze en daarom luistert ze helemaal niet meer. Tenzij het gaat over eten, dan doen miraculeus haar oortjes het. Schijnt in de familie te zitten…

Ook is dit het laatste jaar waarin onze kinderen thuis wonen, in 2018 gaan de heren op kamers en studeren in de grote stad.

In 2018 gaan er veel dingen veranderen. De meesten zullen goed zijn, anderen maken ons verdrietig. Maar ik ben ervan overtuigd dat 2018 een goed jaar wordt!

Als hekkensluiter van 2017 heb ik een garentestlijstje gemaakt. De top 5 van de beste garens die ik getest heb afgelopen jaar. Een garen heb ik uit de lijst gehaald: Alize SuperlanaKlasik, dit garen is bijna niet meer te verkrijgen, heel jammer maar er zijn goede vervangende wolletjes. Dit is de top 5 van 2017, lees mee:

Op 5 staat Scheepjes Stardust, het eerste garen dat ik testte. Ook mijn eerste patronen heb ik gemaakt met Scheepjes Stardust. Het garen heeft een sprankelende 5e plaats verdiend door de verkrijgbaarheid in zowel verloopgaren als effen kleuren. De hoeveelheid meters die op de bol zitten, 540 meter op een bol van 100 gram. Het sterrenstof zorgde voor een verdiende 6,5!

De strijd om de derde plaats is gewonnen op een neuslengte door Katia Mali, maar doordat dit een uitlopend garen is en nog redelijk verkrijgbaar, staat Katia Mali op plaats 4. Een prettig 100% katoengaren, in mooie kleuren die ook na een wasbeurt mooi bleven. Katia Mali heeft een mooie 7,8!

De derde plaats is bezet door Scheepjes Larra, een fijn katoengaren dat, mijns inziens, ondergewaardeerd is. Het fijne gemerceriseerde Larra heeft mooie kleuren, maar is niet het beste katoengaren dat ik getest heb in 2017. Scheepjes Larra gaat naar huis met een 7,8!

Plaats 2! Een mooi gemerceriseerde, in 100 kleuren katoengaren, Yarn and Colors Must-have is de winnaar in de categorie katoen. De kleuren, het garen zelf, alles is een feestje met deze knotten. Met een welverdiende 8,0!

De eerste plaats is voor een 100% acrylgaren. De uit het Verenigd Koninkrijk afkomstig kwaliteitsbol is de terechte winnaar. Niets dan lof voor de kleuren, de zachtheid, de wasbaarheid, de kwaliteit en de prijs. Met de 9,3 krijgt Stylecraft Special DK de virtuele kampioensbeker!

En na deze lijst wens ik jullie allemaal een prettig, creatief, liefdevol en gezond 2018! Dat we nog maar veel moois aan de haaknaald/breipen hebben hangen!

Liefs, Norah