Over Hollandelijk

Natasja op de dijk bij Lauwersoog, draagt de 2Sea Shawl/

Home is where the yarn isMijn naam is Norah en ik ben het creatieve bijtje van Hollandelijk. Al sinds mijn vroege jeugd ben ik bezig met creëren en maken van dingen. Vaak ben ik bezig met garen en naald, in allerlei gedaantes. Ik brei recht en averecht, houd van lastige steken haken, heb een naaimachine die regelmatig op tafel staat. En ik heb een oude borduurnaald van mijn beppe (oma voor de niet-Friezen) geërfd.

Op Hollandelijk vind je haakpatronen voor omslagdoeken en accessoires voor een kleurig huis. Mijn ontwerpen herken je aan de structuur, door de manier waarop het licht over en door de haaksels valt zie je elke keer weer iets anders. Ook maak ik graag voluptueuze haaksels die je prettig omhelzen. De patronen van Hollandelijk zijn uitgebreid getest en zijn zo beschreven dat je haaktijd prettig kunt besteden.

Ook vind je op Hollandelijk garentesten en deel ik mijn kennis over kleurgebruik, wolletjes, haakhandigheidjes en nieuwtjes.

Bij Hollandelijk vind je ook originele recepten. Koken en bakken zijn dingen waar ik zen van word en het bedenken van nieuwe dingen om te maken in de keuken geeft veel voldoening. De recepten van Hollandelijk zijn uitgebreid getest en de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk in huis. Ik vind het belangrijk dat de recepten gemaakt kunnen worden door iedereen met een weegschaal en een (magnetron)oven ongeacht je niveau.

Familietrekjes

Van barbiekleding tot een tuinontwerp, wat mijn vader vermakelijk vond totdat ik de tuin omspitte. En van mijn guilty pleasure bruidsjaponnen tekenen tot handletteren. De creativiteit zit in mijn genen, mijn overgrootmoeder, beppe Haaksma, kon prachtig breien. Net als mijn beppe (oma) die na een hersenbloeding niet meer kon handwerken maar het ook niet kon loslaten. Mijn moeder vond vooral het maken van kleding fijn om te doen, ik herinner mij haar al tekenend, knippend en dan geconcentreerd achter haar naaimachine. Ook aan mijn vaders kant zit behoorlijk wat creativiteit, mijn vader kon met zijn handen maken wat zijn ogen zagen. Ook aan de kant van mijn vader werd er stevig gehaakt en gebreid. 

Ik wens jullie veel haakplezier! En als je vragen of opmerkingen hebt mag je mij altijd mailen via het contactformulier.

Groetjes, Norah