Blog

Hoi, mijn naam is Norah

Meestal ben ik niet zo persoonlijk, maar in deze blog wel.

Jullie kennen mij als Natasja, maar dat is niet de naam die bij mij past. Daarom heb ik een naam gekozen die beter bij mij hoort: Norah. Ik zou het heel fijn vinden als jullie mij bij deze naam noemen.

De naam Norah heb ik gekozen als meisje van een jaar of 11. Ik las toen alles wat los en vast zat, als er maar letters op stonden en ik kwam mijn naam tegen in een van de romantische stuiverromannetjes die mijn beppe (oma) las. Wanneer je gewend bent aan je eigen naam dan herken je deze en dat heb ik met Norah. De eerste keer dat ik mijn naam las weet ik nog heel goed, ik las mijn eigen naam keer op keer op keer. Heel bijzonder vond ik dat!

Hoi, mijn naam is Norah!
Hoi, ik ben Norah

Dan komt het punt dat ik naar buiten moest komen met mijn eigen naam. Kort gezegd: mijn jeugd was niet veilig genoeg om te zijn wie ik ben. Het daaroverheen stappen kost tijd en het verwerken kon pas beginnen vlak voor de Coronapandemie. Terwijl ik alle ballen in de lucht probeerde te houden kwam ik mijzelf tegen toen de pandemie begon en ik kon niet meer doen wat ik altijd deed. Een periode van twijfel, bezinning en uitvogelen wat ik dan wél wilde volgde.
Sinds een jaar stel ik mijzelf voor met “Hoi, ik ben Norah” en dat voelt als mijzelf.

Nu is het tijd om mijzelf aan jullie te herintroduceren: Hoi, ik ben Norah!