Handwerkblog,  Handwerken

Waving Wheats Wrap

Wonen tussen de landerijen zorgt ervoor dat ik elke dag een ander uitzicht heb. Regen kan ik al van verre zien aankomen en de wind speelt met de takken en het gewas. De Waving Wheats WrapDoor de gewasrotatie is het elk jaar anders, het ene jaar wonen we in de hutspotdriehoek -aardappels, winterwortels en uien-  en het volgend jaar staan er tulpen, bieten en wintertarwe. Afgelopen jaar werden we getrakteerd op de wintertarwe. In de lente is het frisgroen en in de zomer veranderd dit naar goud. De tarwe wuift in de bries en op warme dagen hoor je het lied van het drogend graan. De zwaluwen vliegen buitelend boven de tarwe en vangen er het voedsel voor hun kroost. Ik kan echt urenlang kijken naar de beweging van het graan en het zonlicht dat danst met de halmen.

Toen ik een aantal bollen Lang Yarns Alpaca Superlight van iemand overnam, moest ik direct denken aan de kleur van het graan. Een paar dagen voordat het graan goudgeel en rijp wordt, dan vervaagt de diepgroene kleur. Het graan krijgt dan een zachte kleur en knispert terwijl het droogt. De beige kleur van het garen lijkt sterk op dat van het drogende graan. Niet moeilijk te raden waar ik mijn inspiratie vandaan heb voor deze wrap! Door de gebruikte steken lijkt het alsof er een briesje over het tarweveld gaat en het graan wuift. Hier komt de naam vandaan, Waving Wheats Wrap.

Een meditatiemomentje

De Waving Wheats Wrap

De wol die ik gebruikte is zacht en pluizig. Niet het meest makkelijke garen om mee te haken. Het is een meditatieve wrap om te haken, even wat tijd voor jezelf. De gebruikte steken zijn gemakkelijk, maar het garen is heel uitdagend en dit maakt het tot een patroon dat geschikt is voor haaksterren met ervaring. En voor dames (en heren!) die houden van een uitdaging.

Het resultaat is een fijne omslagdoek. Lekker lang en lekker breed. En heerlijk soepel. De Waving Wheats Wrap kan gedragen worden als chique stola en als warme sjaal. Dit maakt de wrap goed draagbaar en geschikt voor alle seizoenen. Door de gebruikte wol van Lang Yarns, Alpaca Superlight, wordt de wrap luchtig en licht, dit zorgt voor een prettig dragende wrap. Ik draag hem graag!

Wat heb je nodig voor het patroon van de Waving Wheats Wrap?

Voor het patroon gebruikte ik 6 bollen Lang Yarns Alpaca Superlight. Ik had ruim voldoende hieraan. In principe kun je elk pluizig kantgaren gebruiken, je hebt ongeveer 150 gram garen nodig met een looplengte van ongeveer 1200 meter. De wrap wordt ongeveer, na het opspannen, 70 centimeter breed en 180 lang, een flink formaat dat prettig om je schouders ligt. Je hoeft deze wrap niet te veel op te spannen, maar het opspannen is wel belangrijk om de steken mooi open te maken. Door het opspannen wordt de structuur van de wrap beter zichtbaar en zie je het wuivende graan.

How lovely the song of growing things

Het patroon vind je hier

Liefs Norah